Oversikts-viewport

Fra Focus Arealplan
Revisjon per 12. okt. 2020 kl. 13:00 av Øystein (diskusjon | bidrag) (Oppdater oversiktisviewport)
Hopp til: navigasjon, søk
Noe av funksjonaliteten som vises i video er ikke sluppet ennå, men vil bli tilgjengelig fra og med:
Focus Arealplan 2021 versjon 21.4
Focus Arealplan 2020 versjon 20.12
Focus Arealplan 2019 versjon 19.17
Eldre utgivelser blir ikke lenger vedlikeholdt


Oversikts-viewport


Viewport type

Funksjonen oppretter en ny viewport og setter viewport freeze på lag automatisk ut fra hva slags viewport-type man velger. Man kan og overstyre hvilke lag som skal komme med.

Oversiktsviewport.gif

Kartblad

Oversiktsviewport for kartpland sørger for å filtrere ut alle lag utenom lag for rutenett-rammer og plangrenser. Rutenett-rammen fargelegges rød dersom den er knyttet til en viewport i samme layout man står i når man plasserer oversikts-viewporten.


Vertikalnivå

Oversiktsviewport for kartpland sørger for å filtrere ut alle lag utenom lag for plangrenser. Plangrensene fargelegges i henhold til fargene gitt i produktspesifikasjon for arealplan og digitalt planregister (Del1) for ulike vertikalnivå.

Se Tilpasning for oversiktsviewport-funksjonen for å se hvilke tilpasninger som må gjøres på vertikalnivå-tegningen for å få vertikalnivåene til å tegnes med ulike farger.


Oppdater oversiktsviewport

Dersom man lager nye layouter som inneholder oversiktsviewporter, man man oppdatere oversiktsviewportene med denne funksjonen, og sørge for at alle layouter blir oppdatert.

Oppdater oversiktsviewport.png

Se Tilpasse layoutmal for demo av funksjonen i bruk.