Tegnefunksjoner for grenser og linjer

Fra Focus Arealplan
Revisjon per 17. jan. 2020 kl. 22:41 av Jonaswiger (diskusjon | bidrag) (Ny side: Å tegne hensynsgrenser, formålsgrenser eller juridiske linjer er ikke så annerledes enn i vanlig AutoCAD, man må bare først spesifisere hva man ønsker å tegne, og etter det er alt...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Å tegne hensynsgrenser, formålsgrenser eller juridiske linjer er ikke så annerledes enn i vanlig AutoCAD, man må bare først spesifisere hva man ønsker å tegne, og etter det er alt likt. Finn frem til tegneverktøy-panelet.

Linjer1.png

Ved å utvide verktøymenyen for linjer kan man velge den linjen man ønsker å tegne.

Linjer2.png

Når objekttypen er valgt så er det dette som tegnes. Merk at tegneknappen som åpner menyen er todelt, noe som betyr at den øverste delen starter direkte opp å tegne det som står under. Den nederste delen viser det man tegnet sist, slik at man da ikke trenger å bla oss ned i selve menyen, men kan bare trykke på den øverste delen (eller starte å tegne ny formålsgrense med ENTER, AutoCAD husker siste kommando). Det kan være nyttig å passe på Snap, Otrack o.l. når man tegner, da disse i stor grad påvirker hvordan AutoCAD oppfører seg.