Kontrollere metadata

Fra Focus Arealplan
Revisjon per 25. jan. 2020 kl. 16:10 av Jonaswiger (diskusjon | bidrag) (Ny side: På samme palettsett som geometrikontrollen, finnes det en arkfane som heter metadatakontroll. Denne funksjonen går gjennom alle objekter i tegningen og sjekker at alle påkrevde egensk...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

På samme palettsett som geometrikontrollen, finnes det en arkfane som heter metadatakontroll. Denne funksjonen går gjennom alle objekter i tegningen og sjekker at alle påkrevde egenskaper er angitt. Dersom den finner egenskaper som ikke har fått noen verdi, og som ifølge SOSI-standarden er påkrevd, dukker det opp en post i listen som forteller hva slags objekttype som mangler hvilken egenskap.

Metadatakontroll.png

Dersom man velger en av linjene i listen som genereres av metadatakontrollen, velges også det aktuelle objektet i tegningen, og man kan gå inn i Properties og sette en verdi på den aktuelle egenskapen.

Listen over feil støtter valg av flere linjer samtidig, og dersom man f.eks. velger alle RpFormålGrense-objekter, vil alle disse bli valgt i tegningen og dermed også aktivert i Propertypaletten til AutoCAD. Man kan da sette en felles egenskap for alle objekter som er markert i listen.

En forsøker gjerne å finne de fleste feil som ellers vil bli rapportert i SOSI-kontroll før eksport til SOSI-fil. Ettersom man ikke har en SOSI-fil før etter at en eksport er gjennomført, kan man heller ikke kjøre alle kontrollene som gjøres i SOSI-kontroll, men kombinasjonen geometrikontrollen, og metadatakontrollen i Focus Arealplan, har som mål å hjelpe brukeren å finne og rette de feilene ellers vil rapporteres av SOSI-kontroll, før man gjør kontroll av dataene i SOSI-kontroll.

Det er enklere å kontrollere og rette feilene inne i Arealplan enn å gå hele runden med og eksportere til SOSI, kontrollere planen i SOSI-kontroll, analysere resultatet i SOSI-vis, gå tilbake til Arealplan og rette feilen, og så eksportere på nytt for ny runde med kontroll, analyse osv.