Forskjell mellom versjoner av «Jobbe med store planer»

Fra Focus Arealplan
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 3: Linje 3:
  
 
==Tegne og redigere grenser==
 
==Tegne og redigere grenser==
Dersom det tar lang tid å gjøre endringer på grenser, betyr det ofte at man har for mange geometrikontroll-operasjoner koblet til redigeringen.  
+
Dersom det tar lang tid å gjøre endringer på grenser, betyr det ofte at man har for mange geometrikontroll-operasjoner aktivert for [[Dynamisk geometrikontroll]].  
Spesielt tregt vil det gå dersom man har inkludert beregning av flater i innstillingene for dynamisk geometrikontroll.  
+
 
 +
Spesielt tregt vil det gå dersom man har inkludert beregning av flater i [[Innstillinger for dynamisk geometrikontroll| innstillingene for dynamisk geometrikontroll]].  
 
Velg gjerne pre-settet "Linjer forenklet" for store planer:
 
Velg gjerne pre-settet "Linjer forenklet" for store planer:
  

Revisjonen fra 21. mai 2019 kl. 08:46

Når man jobber med store planer, gjerne store kommuneplaner eller samferdselplaner der man har tung geometri, må man gjøre tilpasninger i arbeidsmetodikken for å unngå at redigeringer tar for mye tid.


Tegne og redigere grenser

Dersom det tar lang tid å gjøre endringer på grenser, betyr det ofte at man har for mange geometrikontroll-operasjoner aktivert for Dynamisk geometrikontroll.

Spesielt tregt vil det gå dersom man har inkludert beregning av flater i innstillingene for dynamisk geometrikontroll. Velg gjerne pre-settet "Linjer forenklet" for store planer:


Linjer forenklet.gif

Oppdater flater

Bruk geometrikontroll på utvalg for å oppdatere flater innenfor et avgrenset område.

Oppdater flater.gif

Tegn nye flater

Når man skal tegne nye flater, er det enklest å benytte innstillingen for å beregne flater kun for grenser som er synlig i viewport. Da unngår man å måtte generere opp alle mulige polygoner for hele planen i det man starter tegnefunksjonen. Pass bare på at alle grensene som skal benyttes i planen er synlig i det man starter funksjonen.

Tegne flater.gif