Tegnforklaring

Fra Focus Arealplan
Revisjon per 17. jan. 2020 kl. 20:46 av Jonaswiger (diskusjon | bidrag) (Endre Tegnforklaring)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Tegnforklaringsfunksjonen vil genere en tegnforklaring basert på informasjon i tegningen.

Tegnforklaring1.png

Det samme vinduet vil dukke opp dersom man er i et layout og trykker på Tegnforklaring i den kontekstbaserte menyen i Focus Arealplan Layout-fanen.

Tegnforklaring2.png

Starter man funksjonen kan man velge mellom tegnforklaring for kommuneplan eller reguleringsplan. Man kan også sette inn en ny tegnforklaring eller endre tegnforklaringen. Har man satt inn en tegnforklaring og gjort endringer i planen, kan man velge å oppdatere tegnforklaringen med Oppdater-knappen.

Tegnforklaring3.png

Under ses en advarsel som genereres når ikke alle objektene som finnes i planen får plass i tegnforklaringen.

Tegnforklaring4.png

Man må derfor endre størrelsen på tegnforklaringen i tegnforklaringseditoren.

Endre Tegnforklaring

Velg Tegnforklaring og deretter Endre. Man får da opp et vindu med en meny til venstre som viser alle objektene i en tre-liste med lovnivå, kategorinivå og objektnivå.

I midten er det en meny for endring av stil for tegnforklaringen, hvilke objekter man vil vise i tegnforklaringen, mulighet for å endre høyde og bredde på tegnforklaringen, mulighet for å endre selve størrelsen på symboler og tekst samt offset-verdier for disse.

Til høyre er det mulig å gjøre tilpasninger for ulike detaljer i tegnforklaringen, samt forhåndsvisning av tegnforklaringen.

Endre1.png

Her har man mulighet til å øke høyden for tegnforklaringen, da man tidligere fikk advarsel om at ikke alt fikk plass.

Endre2.png

Man kan også be om kolonneskift, i dette tilfellet før Nr 3 Grønnstruktur. Merk da Grønnstruktur i tre-listen og aktiver Kolonneskift-valget.

Endre3.png

Man kan også gi egendefinerte navn på formål i tegnforklaringen slik at de samsvarer med navnene man har satt i selve planen. Under er formålet Boligbebyggelse* merket av (først den øverste av dem) og Egendefinert formåltekst til tegnforklaring er aktivert. Man kan da angi et eget navn for dette formålet - i dette tilfellet B1. Det samme gjøres med de andre Boligbebyggelse*-formålene – henholdsvis navnene B2 og B3.

Endre4.png

I tre-listen og forhåndsvisningen vil navnene oppdateres automatisk.

Endre5.png

Man kan endre kodevisning til Formål (<kode>).

Endre6.png

Og man kan vise tekst i symbolene.

Endre7.png