SOSI-kontroll

Fra Focus Arealplan
Revisjon per 25. jan. 2020 kl. 21:17 av Jonaswiger (diskusjon | bidrag) (Ny side: Kommunen kan kreve at planen er kontrollert i et tredjeparts program før de mottar den. Man kan benytte SOSI kontroll som produseres av Statens kartverk. Last ned programmet SOSI-vis fr...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Kommunen kan kreve at planen er kontrollert i et tredjeparts program før de mottar den. Man kan benytte SOSI kontroll som produseres av Statens kartverk. Last ned programmet SOSI-vis fra Kartverkets nettside. Kjør programmet og installer med standard innstillinger.

Start opp SOSI vis.

Kontroll.png

Trykk på K-symbolet for å spesifisere kommandofil for planen man skal hente inn. Første gangen man gjør dette må man finne stien til kommandofilene. Har man kjørt standard installasjon vil denne stien være som vist under.

Kontroll2.png

Dersom planen er tegnet i SOSI 4.5.2, velger du kommandofilen «Tegn-RP-452J.kom» for reguleringsplaner og «Tegn-KP-452J.kom» for kommuneplaner.

Åpne SOSI filen og sjekk at denne tegnes opp riktig.

Kontroll3.png
Kontroll4.png

Trykk så på kontrollsymbolet.

Kontroll5.png

Sjekk at parameterne for kontrollen at de er satt til å benytte produktspesifikasjon og at Benytt objekttype ved dobbelt geometri er valgt under Opsjoner. Glemmer du sistnevnte vil SOSI kontroll melde alle doble linjer som feil, selv om den ene er juridisk linje og den andre formålsgrense.

Kontroll6.png

Trykk på utfør kontroll. Planen kontrolleres og eventuelle feil listes opp.

Kontroll7.png

Du kan nå trykke Avslutt og en meny med planen tegnet opp, samt en boks med eventuelle feil, listes opp. Trykker en på en feil i listen vil den merkes i planen.

Kontroll8.png

Etter dette kan man trykke Avslutt. Man vil nå automatisk ha fått et tekstdokument i samme mappe som man lagret SOSI filen. Dette utgjør beviset på at man har kontrollert planen.