Plangrense

Fra Focus Arealplan
Revisjon per 27. jan. 2020 kl. 15:10 av Jonaswiger (diskusjon | bidrag) (Ny side: Plangrensen er en linje som skal omslutte hele planen. Området innenfor linjen skal fylles med Planområdet. Plangrensen og -området genereres samtidig ved at man trykker på knappen P...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Plangrensen er en linje som skal omslutte hele planen. Området innenfor linjen skal fylles med Planområdet. Plangrensen og -området genereres samtidig ved at man trykker på knappen Plangrense.

Plangrense.png

Man får da en tydelig stiplet linje som følger de ytterliggående formålsgrensene i planen.

Plangrense2.png

Man kan også velge å vise RpGrensen med en offset. Dette kan være nyttig dersom linjen kommer i veien for annen plandata. Hvis du ikke valgte dette ved opptegning, velg linjen og angi hvilken offset-verdi du ønsker i Properties.

Plangrense3.png

Linjen tegnes da opp 5 meter fra planen, men punktene er flyttet slik at man trygt kan eksportere planen til SOSI format uten at linjen blir feilplassert.

Plangrense4.png

Blir man nødt til å endre på formålslinjene i ytterkant av planen er det lurt å slette RpGrensen og generere den på nytt, for å sikre at den stemmer helt med formålsgrensene våre. Objekter som stikker utenfor Planområdet vil markeres med en advarsel.

Plangrense5.png