Jobbe med store planer

Fra Focus Arealplan
Revisjon per 21. mai 2019 kl. 08:50 av Øystein (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Når man jobber med store planer, gjerne store kommuneplaner eller samferdselplaner der man har tung geometri, må man gjøre tilpasninger i arbeidsmetodikken for å unngå at redigeringer tar for mye tid.


Tegne og redigere grenser

Dersom det tar lang tid å gjøre endringer på grenser, betyr det ofte at man har for mange geometrikontroll-operasjoner aktivert for Dynamisk geometrikontroll.

Spesielt tregt vil det gå dersom man har inkludert beregning av flater i innstillingene for dynamisk geometrikontroll. Velg gjerne pre-settet "Linjer forenklet" for store planer:


Linjer forenklet.gif

Oppdater flater

Det er i utgangspunktet ikke nødvendig å tenke på flater før man er ferdig med å jobbe med grensene i planen. Men dersom man ønsker å oppdatere enkeltflater uten å koble inn full geometrikontroll på planen, kan man bruke geometrikontroll på utvalg for å oppdatere flater innenfor et avgrenset område.

Oppdater flater.gif

Tegn nye flater

Når man skal tegne nye flater, er det enklest å benytte innstillingen for å beregne flater kun for grenser som er synlig i viewport. Da unngår man å måtte generere opp alle mulige polygoner for hele planen i det man starter tegnefunksjonen. Pass bare på at alle grensene som skal benyttes i planen er synlig i det man starter funksjonen.

Tegne flater.gif

Sluttkontroll