Forskjell mellom versjoner av «Jobbe med store planer»

Fra Focus Arealplan
Hopp til: navigasjon, søk
 
(6 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 2: Linje 2:
  
  
==Dynamisk geometrikontroll==
+
==Tegne og redigere grenser==
Dersom det tar lang tid å gjøre endringer på linjer, betyr det ofte at man har for mange geometrikontroll-operasjoner koblet til redigeringen.  
+
Dersom det tar lang tid å gjøre endringer på grenser, betyr det ofte at man har for mange geometrikontroll-operasjoner aktivert for [[Dynamisk geometrikontroll]].  
Spesielt tregt vil det gå dersom man har inkludert beregning av flater som en innstilling for dynamisk geometrikontroll. Velg gjerne pre-settet "Linjer forenklet" for store planer:
+
 
[[Fil:Dyn_geo_lin_forenklet.png|none ]]
+
Spesielt tregt vil det gå dersom man har inkludert beregning av flater i  [[Innstillinger for dynamisk geometrikontroll| innstillingene for dynamisk geometrikontroll]].  
 +
Velg gjerne pre-settet "Linjer forenklet" for store planer:
 +
 
  
 
[[Fil:linjer_forenklet.gif|none]]
 
[[Fil:linjer_forenklet.gif|none]]
  
==Geometrikontroll på utvalg==
+
==Oppdater flater==
Bruk geometrikontroll på utvalg for å oppdatere flater innenfor et avgrenset område.
+
Det er i utgangspunktet ikke nødvendig å tenke på flater før man er ferdig med å jobbe med grensene i planen. Men dersom man ønsker å oppdatere enkeltflater uten å koble inn full geometrikontroll på planen, kan man bruke [[geometrikontroll på utvalg]] for å oppdatere flater innenfor et avgrenset område.
 +
[[Fil:oppdater_flater.gif|none]]
 +
 
 +
==Tegn nye flater==
 +
Når man skal tegne nye flater, er det enklest å benytte innstillingen for å beregne flater kun for grenser som er synlig i viewport.
 +
Da unngår man å måtte generere opp alle mulige polygoner for hele planen i det man starter tegnefunksjonen. Pass bare på at alle grensene som skal benyttes i planen er synlig i det man starter funksjonen.
 +
 
 +
[[Fil:tegne_flater.gif|none]]
 +
 
 +
==Sluttkontroll==

Nåværende revisjon fra 21. mai 2019 kl. 08:50

Når man jobber med store planer, gjerne store kommuneplaner eller samferdselplaner der man har tung geometri, må man gjøre tilpasninger i arbeidsmetodikken for å unngå at redigeringer tar for mye tid.


Tegne og redigere grenser

Dersom det tar lang tid å gjøre endringer på grenser, betyr det ofte at man har for mange geometrikontroll-operasjoner aktivert for Dynamisk geometrikontroll.

Spesielt tregt vil det gå dersom man har inkludert beregning av flater i innstillingene for dynamisk geometrikontroll. Velg gjerne pre-settet "Linjer forenklet" for store planer:


Linjer forenklet.gif

Oppdater flater

Det er i utgangspunktet ikke nødvendig å tenke på flater før man er ferdig med å jobbe med grensene i planen. Men dersom man ønsker å oppdatere enkeltflater uten å koble inn full geometrikontroll på planen, kan man bruke geometrikontroll på utvalg for å oppdatere flater innenfor et avgrenset område.

Oppdater flater.gif

Tegn nye flater

Når man skal tegne nye flater, er det enklest å benytte innstillingen for å beregne flater kun for grenser som er synlig i viewport. Da unngår man å måtte generere opp alle mulige polygoner for hele planen i det man starter tegnefunksjonen. Pass bare på at alle grensene som skal benyttes i planen er synlig i det man starter funksjonen.

Tegne flater.gif

Sluttkontroll